Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on aug 27, 2013 in Onderzoek, Wandelcoach verhaal, Wandelcoachopleiding | 0 comments

Wetenschappelijk onderzoek naar effecten van Wandelcoaching Doe je mee?

Schiet je soms flink in de stress van je werk? Sta je onder druk en leef je met spanning? Loop je op je tenen? Is je werk een sleur? Leef je met angst of zorg over het verliezen van je baan of vrees je voor de toekomst van je (eigen) bedrijf? Ben je moe of misschien wel uitgeput?

Zoek je naar geluk in je werk? Wil je onderzoeken hoe je dat vindt? 

Samen met Prof. Agnes van den Berg, omgevingspsycholoog en hoogleraar Natuurbeleving doet Het Coach Bureau een wetenschappelijk onderzoek  wandelcoaching en de effecten ervan.

Agnes van den Berg

Er komt steeds meer wetenschappelijk bewijs voor de gezonde en rustgevende effecten van een bezoek aan de natuur. Deelnemers aan onze wandelcoachprogramma’s weten uit eigen ervaring hoe sterk deze effecten zijn. Toch is er nog maar weinig bekend over de langere termijn effecten van wandelen en praten in de natuur.

Om hier meer inzicht in te krijgen gaat Het Coach Bureau samen met Prof. Agnes van den Berg, onderzoek doen naar de effecten van wandelcoaching. Agnes van den Berg is in Nederland één van de pioniers van het onderzoek naar natuur en gezondheid. Ze geniet nationale en internationale bekendheid door haar vele publicaties en is een veelgevraagd spreker over dit onderwerp.

Wanneer je mee doet aan het wandelcoachprogramma ‘Ontdek je talent en wie je bent’ kun je deelnemen in de onderzoeksgroep. Jouw ervaringen worden vergeleken met mensen met vergelijkbare problemen/vragen die niet deelnemen aan het wandelcoachprogramma.

Korting op het wandelcoachprogramma

Beide groepen, de onderzoeksgroep en controlegroep vullen drie keer een online vragenlijst in. Deelnemers aan het wandelcoachprogramma die mee doen met het onderzoek ontvangen een korting van 100 euro (incl. btw) op de kosten van het programma.

Deelname aan dit wetenschappelijk onderzoek wandelcoaching biedt een unieke kans om bij te dragen aan de wetenschappelijke kennis over wandelcoaching, en tegelijkertijd te profiteren van een aantrekkelijke korting. Let op: Er is slechts ruimte voor een beperkt aantal deelnemers, dus snelle aanmelding is gewenst.

Heb je belangstelling voor deelname aan het wandelcoachprogramma ‘Ontdek je talent en wie je bent’. Meld je aan via mail@coachbureau.nl of bel 06 17066750.

Hartelijke groet,

Hilde Backus
hilde@coachbureau.nl
06 170 66 750


****************************************

Lotty op zoek naar werk dat haar gelukkig maakt

Afgelopen week wandelde ik met Lotty de laatste wandeling van het wandelcoachprogramma ‘Ontdek je talent en wie je bent’. Zij beschrijft deze zomer haar zoektocht in 8 blogs. Op dit moment schrijft zij aan haar laatste blog. 

Wat ging vooraf? Wat maakte ze mee? Wat ontdekte Lotty?
Lees de eerste 7 blogs en lees volgende week haar slotblog.

Deel 1 Ik wil niet mijn hele leven borden rond brengen

Deel 2 Alles mag!

Deel 3 Alles Anders

Deel 4 Hij voelt zich begrepen en opgelucht. Ik ook.

Deel 5 Donkere wolken trekken weg

Deel 6 Dingen doen die ik leuk vind

Deel 7 Feest van herkenning

Lees volgende week het laatste deel van Lotty’s zoektocht naar geluk in haar werk.

Je reactie op het blog van Lotty is welkom op ons weblog.

Hartelijke groet,

Hilde Backus
©2013 Het Coach Bureau

****************************************

Schiet je soms flink in de stress van je werk? Sta je onder druk en leef je met spanning? Is je werk een sleur? Of loop je op je tenen? Zoek je naar geluk in je werk? Wil je onderzoeken welke baan of rol echt bij jouw talenten en wensen past?

Volg dan ons wandelcoachprogramma ‘Ontdek je talent en wie je bent!’ Dit wandelcoachprogramma heeft een heldere, persoonlijke, frisse en authentieke aanpak. Onder deskundige en ervaren begeleiding ontdek je welke keuzes je wilt maken wanneer je je echte wensen, je talenten, en werkelijke drijfveren in beeld hebt. Je accepteert jezelf zoals je bent en stopt met het heilloze geklus aan jezelf.

Je ontdekt welke kant je uit wilt met je carrière zodat je duurzaam met meer gemak, ontspanning en plezier je talenten inzet en verder ontwikkelt. De natuur helpt je erbij.

Kijk op ‘Ontdek je talent en wie je bent’ of mail naar hilde@coachbureau.nl.

Je bent van harte welkom!

Hartelijke groet,

Hilde Backus
hilde@coachbureau.nl
www.coachbureau.nl
06 17066750

****************************************

‘Wandel jezelf gezond en gelukkig’.

Interview in tijdschrift ‘Vriendin’

In week 33 van het tijdschrift ‘Vriendin’ vind je een heel leuk en vlot geschreven artikel van Sonja Brekelmans over de waarde van een dagelijkse wandeling. Naast een vriendinnenclub die regelmatig wandelt werd ik als ‘deskundige’ geinterviewd. Binnenkort vind je de pdf van het artikel op de perspagina (link) mijn website.

De natuur is zeer heilzaam. Een dagelijkse wandeling van een half uur in de natuur:

  • Maakt je energieker en fitter
  • Geeft een betere conditie
  • Vermindert depressieve gevoelens
  • Werkt stressverlagend
  • Geeft ontspanning
  • Is goed voor de stevigheid van je botten en gaat osteoperose tegen
  • Stimuleert helder denken
  • Maakt oplossingen voor problemen creatiever
  • Maakt je positiever en blijer
  • Stimuleert vetverbranding

Al zin om te gaan wandelen? Het is prachtig weer deze week. Met de gratis wandelpodcast maak je een verdiepingsslag.

Gratis wandelpodcast

Wil je verdieping? Voor het tijdschrift ‘Vriendin’ bied ik tot een met 31 augustus de gratis wandelpodcast ‘De Wondervraag’ aan. Ontdek wat voor jou echt belangrijk is in je leven en wat je wensen zijn voor de toekomst. Je ziet wat de natuur voor je kan betekenen.
Download de wandelpodcast gratis op www.coachbureau.nl/vriendin en maak letterlijk je stappen in de natuur.

Geniet ervan!
****************************************

Wil je Professioneel Wandelcoach Worden?

Met de coachopleiding ‘Wandelcoach Worden’, die een half jaar duurt, leg je een stevige basis voor jouw loopbaan en bedrijf als goedlopende Wandelcoach. Je maakt een gedegen start van je bedrijf als Wandelcoach en je hebt de zekerheid van een leuke, goedwerkende manier van coachen in en met de natuur waarmee je fijne resultaten boekt.

Wil je meer weten over de coachopleiding ‘Wandelcoach Worden’? Kijk op Wandelcoach Worden.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.