Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on jun 30, 2015 in Wandelcoach: meld je aan op Beter in het Groen | 0 comments

Beter in het Groen-zoeker is gelanceerd!

Iedereen die op zoek is naar een wandelcoach of natuurcoach vindt op Beter in het Groen wat er in zijn regio mogelijk is. *

lancering Beter in het Groen bij kasteel Groeneveld

Op maandag 22 juni is de Beter in het Groen-zoeker feestelijk gelanceerd.

Er zijn veel initiatieven in de groene hulpverlening dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Door een initiatief van Augie Vissers werd het mogelijk dat 16 partijen uit de Natuur, Zorg, Sport, Recreatie en Overheid samen werkten om het groene aanbod te bundelen op een website. Want buiten zijn in de natuur vermindert stress, nodigt uit tot bewegen en ontmoeten, biedt zingeving en stimuleert de persoonlijke ontwikkeling van jong tot oud. Met de Beter in het Groen-zoeker is nu alle groene hulpverlening, de wandelcoaches en natuurcoaches te vinden.

Agnes van den Berg, hoogleraar natuurbeleving is ambassadeur van Beter in het Groen: “De snelle groei en het succes van het groene zorg- en beweegaanbod vormt voor mij als onderzoeker een mooie bevestiging vanuit de praktijk dat de natuurlijke omgeving een meerwaarde heeft voor het welzijn en de gezondheid van mensen. Om deze meerwaarde optimaal te benutten, is het belangrijk dat mensen makkelijk de weg naar dit aanbod kunnen vinden. Ik ben daarom ontzettend blij met de lancering van Beter in het groen. Als ambassadeur zet ik me graag in voor dit belangrijke initiatief waardoor meer mensen (jong en oud) de positieve effecten van natuur kunnen ervaren.”

20150630BIHG2

Zoek en vind

*Je vindt op Beter in het Groen ook andere vormen van groene zorg voor bv kinderen, jongeren, en senioren bevorderen.

Kijk of www.beterinhetgroen.nl

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.