Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Online Wandelprogramma ‘De 7 Wandelingen’

Ontdek de functie of rol die bij je talenten en wensen past en floreer! Doe het zelf, in 7 weken, wanneer het jou uit komt. 

 

Hou je van wandelen? Wil je van de voordelen van de frisse buitenlucht en de natuur profiteren om in jouw eigen tijd, op weg te gaan naar de functie of rol die bij je past? 

Ik ontwikkelde een verfrissend en heel natuurlijk online-wandelprogramma waarin je ontdekt in welke functie of rol je je talenten het liefste wilt ontwikkelen, zodat je werk vindt waarin je gaat floreren. Misschien begin je wel je eigen bedrijf? Je ervaart plezier, voldoening en succes met een goed inkomen.

Je ontvangt elke week een overzichtelijke wandelmodule met praktische theorie en heerlijke wandelopdrachten. Prachtig vormgegeven met een inleidend filmpje.

Ben jij een professional of manager en herken je je in een of meer punten?

 • Je staat onder (werk)druk, voelt je gestrest en je piekert veel,
 • Je benut je talenten niet of onvoldoende en ontwikkelt ze dus ook niet verder,
 • Je werkt onder je niveau of je zit niet op de goede, passende plek. Je ervaart routine en sleur,
 • Je weet niet meer wat je echt wilt,
 • Je hebt een grote behoefte om te floreren en je verlangt naar meer energie, plezier en voldoening in je werk!

Veel mensen zijn niet gelukkig met hun werk

Ze zien op tegen de werkdag, ploeteren zich door de dag heen en komen uitgeblust weer thuis. Ze weten dat zij mogelijkheden laten liggen en ze snakken naar vrije tijd. Ze verlangen naar werk dat hen plezier en voldoening geeft en waarin ze hun talenten kunnen inzetten en verder ontwikkelen.

Daarbij ontmoet ik steeds vaker mensen die onder hun niveau werken. Ik coach regelmatig mensen die een baan op hun universitaire niveau niet aandurven.

Bijvoorbeeld een onderwijskundige die werkt als leerkracht, een gezondheidswetenschapper die als DBC-consulent routinematige klusjes opknapt, een communicatiewetenschapper die zich door webredactieklusjes heen worstelt, een bedrijfskundige die zich verveelt in haar team finance en ga maar door.

Ze willen werk dat naadloos bij hen past maar ze weten niet hoe ze dat kunnen realiseren. Voor dat ze er erg in hebben, zijn ze weer een jaar verder en zitten ze nog steeds op dezelfde plek waar ze niet happy zijn en vaak met een inkomen dat minder is dan waarvoor ze zijn opgeleid.

Misschien durf jij ook niet en kies jij ook voor veiligheid en zekerheid en onderschat je je capaciteiten. Dat is zonde. Het kost bergen energie en maakt je moedeloos. Mensen komen niet uit de verf als ze niet op de goede plek, in de goede werkomgeving zitten. Zeker in deze tijd waar mensen (vinden dat ze) ‘blij’ (moeten) zijn dat ze een baan hebben.

Toch zijn er goede en realistische mogelijkheden, ook in deze tijd, om met plezier te werken en te investeren in je talenten en een betere toekomst. Hoe zou het zijn om:

 • Eindelijk weer zin te hebben in de dag en met plezier en energie naar je werk te gaan,
 • Je talenten te kennen, te erkennen, te waarderen, te benutten in je werk en je erin verder te ontwikkelen,
 • Op jouw niveau te werken en het inkomen te verdienen dat erbij past,
 • Mentale stevigheid te voelen om de wereld in te stappen en kenbaar te maken waar jij voor staat zodat je trots kunt zijn op de stappen die je durft te nemen,
 • Na je werk voldaan en energiek te zijn en ruimte te hebben voor je dierbaren, sport en hobby.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Gelukkig ontdekten de mensen uit bovengenoemde voorbeelden hoeveel ze in huis hadden en namen ze nieuwe en spannende stappen, zodat ze nu met meer uitdaging werken en met plezier hun talenten verder ontwikkelen. De onderwijskundige Lisa, die als leerkracht werkte doet nu een opleiding waarmee ze leerkrachten zelf kan trainen. En daar is ze gelijk mee begonnen. De opleiding MultiLevelLearning geeft haar vleugels.

De gezondheidswetenschapper Merel die als DBC-consulent werkte zet nu samen met collega’s een tweedelijnsinstelling op. En zij verzorgt opdrachten voor die collega die ook een consultancybureau in de zorg heeft.

Merel: ‘Ik kwam tot krachtige keuzes, die GOED voelen en meteen in de praktijk toepasbaar waren! Ook vind ik het waardevol dat Hilde een compleet pakket in mijn authentieke wensen en waar het voor mij echt om gaat. Het voelt alsof de effecten en inzichten blijvend zijn. Ik kan haar programma iedereen aanraden!’

Als communicatiewetenschapper knapte Claartje routinematige klusjes op. Nu is ze begonnen aan de universitaire studie Conservering en Restauratie. Daarnaast is ze begonnen met het maken van boeken in opdracht. Ze heeft nu een leven dat bij haar past:

Claartje: ‘Voor de start van dit traject moest ik van mezelf of-of-of, maar ik ben gewoon een meisje van en-en-en. Nu mag ik weer doen waar ik goed in ben en leuk vind. Knutselen. Schrijven. Creëren. Er zijn heel veel kwartjes op hun plek gevallen. Uiteindelijk gaat het er om dat je het leven leeft dat bij je past, niet dat wat je denkt te moeten leven.’

Wil je ook met plezier werken terwijl je je talenten verder ontwikkelt en je je persoonlijk ontwikkelt en bijdraagt aan je team, organisatie en groter geheel? 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Ik ontwikkelde het online-wandelcoachprogramma ‘7 wandelingen op weg naar plezier, vervulling en succes in je werk zodat je gaat floreren’.

Ontdek de functie die past bij jouw niveau en talenten. Het sluit aan bij wat je nodig hebt om dit beeld te realiseren. In dit professionele en heerlijke wandelprogramma ontdek je stap voor stap welke talenten en wensen je hebt op het gebied van werk en welke functie en/of rol daar naadloos bij aansluit.

Dat doe ik aan de hand van de 7 wandelmodules. Per module maak je 2 of meer wandelingen.

Het online-wandelcoachprogramma bestaat uit zeven stappen die je in 7 opeenvolgende weken in modules ontvangt:

Wandelmodule 1 ‘Pluk de vruchten van wandelen in de natuur’

In de eerste wandelmodule ontdek je de kracht van de natuur. Je gaat ervaren dat wandelen in de natuur het proces zal versterken, versnellen en veel plezieriger zal maken. De natuur geeft je rust, plezier, helderheid, inzicht, ontspanning, concentratie en soms troost. Maar vertoeven in de natuur heeft meer geweldige effecten. Je gaat het ontdekken. In deze module leer je ook focussen op wat voor jou belangrijk is voor dit programma en in je werk. Je leert kijken naar wat je wèl wilt.

Wandelmodule 2 ‘Waar ligt jouw plezier en energie?’

Dat ontdek je in de tweede wandelmodule, ook als je die nu even kwijt bent. Je ziet hoe je nu al je plezier en energie kunt vergroten, waarvan je in flow komt en hoe je dat al gelijk in je werk kunt inzetten. De natuur helpt je daarbij. Als je moe wordt van je werk zie je welke stappen je meteen al kunt nemen naar meer energie. En: in je plezier en energie ligt ook veel informatie over je talent verborgen.

Wandelmodule 3 ‘Fantaseer meer en ontdek je wensen!’

In de 3e wandelmodule ga je ongeremd fantaseren. Je mag eindelijk de deuren van je verlangens wijd open zetten en je hoeft niet meteen te denken aan mogelijke belemmeringen. Want wensen heb je. Wensen hoef je niet te zoeken, je hoeft ze alleen maar te erkennen, want ze leven al in je. Wandelend in de natuur ontdek je waar het je werkelijk om gaat in leven en werk. En je zet de eerste stappen op weg naar realisering. En echt, er is veel meer mogelijk dan je denkt!

Wandelmodule 4 ‘Verstevig je zelfvertrouwen’

In de 4e wandelmodule kijk je naar je mentale houding. Je leert op een milde, compassievolle manier naar jezelf te kijken, waardoor je vriendelijker wordt voor jezelf en beter de stappen durft te nemen die jij graag wilt zetten. Als je deze houding oefent, zul je niet gelijk bij de pakken neer gaan zitten als iets niet lukt. De leert te zien hoe de natuur het je voor leeft. Je leert om niet op te geven bij de eerste tegenslag. Je ontdekt hoe je die houding wandelstap voor wandelstap ontwikkelt, hoe je er een gewoonte van kunt maken en wat je dat oplevert. Die houding kun je de rest van je leven blijven oefenen. Het is bijzonder waardevol voor het realiseren van je wensen.

Wandelmodule 5 ‘Ontdek je talent en wie je bent!’

Je ontdekt je talenten in de 5e wandelmodule. Want je weet het: je wordt gelukkiger van werk waar je goed in bent, van werk waarin je je talenten kunt uitdagen en ontwikkelen. Dat merk je natuurlijk, maar het is ook gevonden door Onderzoeksbureau Motivaction. Daarom is het belangrijk dat je weet wat je talenten zijn en wat je er het liefste mee wilt doen. Je doet zelfonderzoek èn een omgevingsonderzoek. Je vraagt de mening van enkele van je vertrouwelingen en gaat ook met ze aan de wandel. We kijken namelijk zeer gekleurd naar onszelf: vaak leggen we onze zwakke punten onder een vergrootglas en nemen we onze sterke punten voor lief (of andersom). Je relatie met de ander krijgt ook een boost.

Wandelmodule 6 ‘Stap de wereld in en laat je verrassen!’

In de 6de wandelmodule ga je je wereld verbreden naar nieuwe mensen en mogelijkheden. Spannend maar leuk! Je gaat de deur uit en praat met mensen die je nu nog niet kent. Waarover? Dat ontdek je vanzelf als je de informatie en oefeningen in dit wandelcoachprogramma toepast. Want tegen die tijd heb je een glashelder verhaal over jezelf, je wensen en talenten en je weet wat je voor een ander kunt betekenen. Zulke ontmoetingen bieden je echte doorbraken! Ga er dus op af. Of nodig ze uit voor een wandeling. Je krijgt in dit wandelcoachprogramma een heldere leidraad hoe je dat kunt doen.

Wandelmodule 7 ‘Kom verder in actie en realiseer je wensen’!

In de laatste wandelmodule komt je verder concreet in actie. Welke baan past bij je en hoe vind je die? Hoe ga je de baan vormen rondom je talenten en wensen? Hoe voer je het gesprek met je leidinggevende om dit te realiseren? Welke stappen kun je zetten als je voor jezelf wilt beginnen? Wat doe je als je steeds afwijzingen krijgt op je sollicitaties? Hoe houd je de moed erin en hoe houd je een goed humeur? De natuur helpt je erbij. In deze module krijg je gerichte, heldere en eenvoudige, ondersteunende stappenplannen en bruikbare actietips.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Reacties van deelnemers aan het wandelcoachprogramma ‘7 wandelingen op weg naar plezier, vervulling en succes’:

Sabine Postema: ‘Wandelen is top. In de afwisselende natuur kwam ik makkelijker uit mijn hoofd en kon ik beter spreken vanuit mijn hart. In het begin twijfelde ik erg aan   mijn vervolgstap. Door de stappen en de wandelopdrachten sta ik een stuk stabieler in mijn beslissing, en ben ik voor mezelf begonnen! Omdat ik zo veel netwerk heb ik leuke opdrachten!’ www.rootzcoaching.nl

 

Lennart: ‘Het wandelen deed me zo goed. Eindelijk nam ik de tijd en kreeg ik de rust om me te focussen. Ik merkte dat mijn gevoelens en wensen prima waren. Ik besprak met manager dat ik een deel van mijn uitvoerende taken wilde afstoten en meer strategische taken erbij wilde. Hij zag dat het bij mijn talenten paste en honoreerde mijn wens. Ik heb nauwelijks stress en wel nieuwe uitdagingen.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Het programma ‘7 wandelingen op weg naar plezier, vervulling en succes in het werk dat past bij jouw opleidingsniveau’ bevat:

* 7 wandelmodules met podcasts *

Per wandelmodule ontvang je ruim een uur heldere podcasts. Het bevat waardevolle en toegankelijke achtergrondkennis, persoonlijke en herkenbare ervaringen, veel inspiratie en bruikbare en ontspannende wandel- en thuisoefeningen. Het programma is duidelijk gestructureerd in een overzichtelijke opbouw. Je kunt de podcasts rechtstreeks op je pc afluisteren, maar ook downloaden op je iPod, iPhone e.d. zo dat je ze ook tijdens je wandelingen kunt beluisteren op het tijdstip dat het jou uitkomt.

* 7 modules in kleurrijk vormgegeven pdf formaat *

Geniet van de prachtig full-colour vormgegeven pdf’s, met foto’s uit Amelisweerd en Rhijnauwen. De tekst is zeer gewaardeerd om zijn duidelijke en praktische inhoud door deelnemers en collega’s. Hierin kun je belangrijke zaken uit het onlineprogramma nog eens nalezen.

* Een handig en helder vormgegeven bijbehorend werkboek van 33 pagina’s *

Op www.coachbureau.nl/werkboek kun je het bij dit programma behorende werkboek downloaden. Print het uit en neem het mee de natuur in.

Bovendien ontvang je twee extra’s

Deze extra’s bieden  motivatie, tips en ondersteuning om doelgericht met je inzichten en actieplan aan de slag te gaan.

De eerste extra: De wandelmodule ‘Met plezier alleen verder’

Je ontvangt nog een extra wandelmodule ‘Met plezier alleen verder’, in de 8e week. Met praktische tips en handvaten hoe je het wandelcoachprogramma alleen, met veel plezier en effect kunt voortzetten.

De tweede extra: Handige checklists met originele en nieuwe invalshoeken om talentvol en met plezier te werken

Samen met mijn creatieve team van coaches, trainers en ontwikkelaars ontwikkelden we nieuwe en originele invalshoeken die je op nieuwe ideeën kunnen brengen om je werk aantrekkelijk te maken of het werk te vinden waarin je je talenten verder gaat ontwikkelen. Laat je verrassen!

Hilde Backus

Het onlinewandelprogramma ‘7 Wandelingen op weg naar plezier, succes en vervulling in werk’ is ontwikkeld door Hilde Backus

‘In 2004 ging mijn droom in vervulling. Ik combineerde de twee dingen die ik het liefste deed: wandelen en coachen. Sinds die tijd coachte ik meer dan 650 professionals en managers naar helderheid in de unieke combinatie van persoonlijke talenten en wensen. Het resultaat vormt een precies passende concrete functie, functierichting of rol waarin mensen floreren. Een aantal mensen besloot bv hun eigen onderneming te starten.

Het vinden van de functie of het succesvol voor jezelf beginnen, wordt eenvoudiger naarmate mensen hun talenten en wensen kennen, erkennen, waarderen en er voor staan. Veel mensen vonden hun passende baan, werken nu met passie en plezier en leveren hun grootste bijdrage aan werk, privé, leven en maatschappij. Ik vind het heerlijk om mij daarvoor in te zetten!’

Na mijn studie Psychologie aan de Universiteit van Utrecht volgde ik de 3 jarige Bewustzijnstraining bij de School voor Zijns oriëntatie in Utrecht, wat een enorme verdieping aan mijn studie Psychologie gaf. Nog steeds ben ik verbonden aan de School en volg ik supervisie en intervisie. Ik gaf ruim 10 jaar leiding aan projecten en teams. Bij Boertien Training ben ik opgeleid tot trainer en coach. Hier werkte ik een aantal jaren als Communicatietrainer en coach.

In 2004 startte ik Het Coach Bureau. Ik volgde de opleiding tot Resultaatgerichte Coach bij De Wandelende Coach Anneke Walraven en hier werkte ik enkele jaren, de 2 jarige opleiding tot Oplossingsgerichte Coach bij het  Solutions Centre in Utrecht en de opleiding Provocatief Coachen van Anneke Dekkers en Karin de Galan. Ik volgde meerdere Masterclasses waaronder ‘motivatie en inspiratie’ bij Roos Vonk. Van de oplossingsgerichte opleiding volg ik ook intervisie zodat mijn kennis en vaardigheden up-to-date blijven. Als Psycholoog ben ik NIP-geregistreerd en ik ben erkend loopbaanprofessional van het Noloc. Mijn expertise is nu toegankelijk met dit online wandelcoachprogramma.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Krishna Kurvers ‘Wat ben ik geweldig blij met het wandelcoachprogramma!! Via haar programma in de natuur heeft ze mij precies geholpen bij dat wat ik nodig had. Ik liep al een tijdje met mijn ziel onder mijn arm. Wat trekt mij in mijn werk, waar ben ik goed in, wat wil ik eigenlijk en waar krijg ik energie van. Elke wandeling heeft mij   weer een stapje op weg geholpen naar mijn eigen droom. Uiteindelijk is dit www.RodeRups.nl geworden.
Super bedankt Hilde voor dit fijne wandelcoachprogramma’

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Klanten die succesvol gebruik maken van het online Wandelprogramma ‘7 Wandelingen’, voldoen aan de volgende kenmerken:

 • Ze zetten zich in voor een optimale oplossing en de ontwikkeling van hun talenten.
 • Ze zijn gemotiveerd en bereid om de opdrachten (sommige dagelijks) uit te voeren.
 • Ze zijn bereid om uit hun comfortzone te stappen en in actie te komen.
 • Ze willen met het inzetten van hun unieke talenten bijdragen aan een groter geheel (team, organisatie, samenleving maar ook aan gezin, familie en vriendenkring).
 • Ze zijn HBO+WO opgeleide professionals of managers.
 • Zij vinden het de moeite waard om te investeren in zichzelf.

De resultaten

Na afloop van het programma ken je je wensen en talenten en weet je welke functie of rol daar optimaal bij aansluit. Je kunt je wensen motiveren en weet hoe je je nieuwe plek of rol kunt realiseren. Je nieuwe plek heb je al gevonden of je hebt je eerste stappen al gezet.

Verder:

 • De natuur en de oefeningen hebben je hoofd helder gemaakt waardoor je in staat bent besluiten te nemen die goed voor je zijn.
 • De natuur heeft je rust gegeven.
 • Wandelen in de natuur is een gewoonte geworden. Nu wandel je vaker en profiteer je van alle voordelen van bewegen in de natuur: ontspanning, energie, plezier, optimisme, genieten, concentratie en nog veel meer.
 • Als je nu niet zo veel beweegt neemt je conditie toe en wellicht je gewicht af.
 • Je hebt een steviger zelfgevoel doordat je leert hoe je met zelfcompassie kunt kijken waardoor je meer lef hebt en de dingen doet die je voorheen niet durfde.
 • Je hebt de eerste stappen in je huidige werkomgeving gezet zodat je gelijk al meer energie en plezier hebt.
 • Je ontdekt wat je werkelijk wilt in je leven en werk, wat jij in huis hebt en hoe je dit motiveert in netwerk- en/of sollicitatiegesprekken.
 • Je bent gericht in actie gekomen en realiseert je wensen: dat doet een mens enorm goed.

Je investering

Deelname aan dit natuurminnende, leuke, inspirerende en resultaatgerichte wandelprogramma dat je in beweging brengt om je wensen te realiseren, bedraagt 497,- euro (ex btw).

Heb je belangstelling? Meld je aan!

Met onderstaande link kun je via Ideal betalen:

Bestel het online Wandelcoachprogramma 7 Wandelingen


Goed om te weten:

 • Je kunt op elk moment starten met het online wandelprogramma ‘7 Wandelingen op weg naar plezier, vervulling en succes in je werk, zodat je gaat floreren’. Wanneer je het programma hebt gekocht ontvang je meteen de eerste Wandelmodule. Vervolgens ontvang je wekelijks een nieuwe module.

Heb je vragen over het wandelcoachprogramma bel of mail me dan op mail@coachbureau.nl of 06 17066750.

Hilde Backus
Wandelcoach/Registerpsycholoog NIP

Terug naar Wandelcoachprogramma’s.