Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Wandelend aan de slag


Wanneer je bij ons een Wandelcoach Programma volgt kun je al direct veranderingen merken:

‘Een heldere en nieuwe manier van kijken naar mijn situatie’, is de opgeluchte opmerking die ik vaak hoor aan het einde van de eerste coachwandeling of groepsdag.

In elk wandelcoach programma ga je gelijk aan de slag. We kijken naar je talenten en je authentieke wensen. We werken toe naar concrete toepassing en verandering in je werk en leven. Praktische, heldere en energiegevende (wandel)opdrachten horen daarbij. En letterlijke stappen maak je al wandelend!

We gaan de buitenlucht in! We gaan wandelen! Ik nodig je graag uit om de coachgesprekken buiten, al wandelend te voeren. Ook de groepscoachprogramma’s vinden voor een belangrijk deel buiten plaats. We wandelen in de prachtige landgoederen Rhijnauwen en Amelisweerd ten oosten van Utrecht.

Waarom wandelen? Met wandelen haal je een frisse neus, je kunt lekker uitwaaien, en je komt letterlijk en figuurlijk in beweging. Mensen die ik coachte geven aan dat zij helder kunnen denken, meer ruimte voelen en zich niet ingeklemd voelen tussen 4 muren. Bovendien ben je weg van kantoor, collega’s en bazen, of misschien wel van je huis.
In de natuur zitten ook antwoorden. Dat klinkt vaag maar dat is het niet. Wil je links of rechts en waarom? Wil je liever dat bospad op of de polder in? De antwoorden zullen je zelfinzicht vergroten en daarmee bijdragen aan wat je wilt bereiken. Praten én ontspannen bewegen: de meest complete aanpak.

Het realiseren van het gewenste resultaat gaat bij de één sneller dan bij de ander maar vrijwel iedereen:

  • ontdekt zijn/haar talenten, authentieke wensen en drijfveren en weet in welke functie/functierichting of keuze voor eigen bedrijf, deze het beste tot hun recht komen
  • ervaart meer ontspanning en zelfvertrouwen door helderheid over de eigen wensen en mogelijkheden,
  • voelt meer energie en hoop op een beter perspectief
  • vindt de geliefde baan (en vaak sneller dan verwacht) of start doelgericht een eigen bedrijf
  • bespaart tijd in een baan waar ze tot hun recht komen en zij verdienen meer geld omdat zij op korte of langere termijn een beter, bij hun talenten aansluitende, baan vinden

Het Individuele Wandelcoach programma is uiteraard intensiever. Exclusieve persoonlijke aandacht staat voorop en de begeleiding wordt in hoge mate bepaald door je vraag. Soms coachen we mensen tot aan het sollicitatiegesprek aan toe. Andere mensen hebben voldoende aan het helder weten welke concrete functie precies bij hen past.

Lees meer over mijn werkwijze en resultaten in het artikel in Psychologie Magazine ‘Ontslagen? De kans van je leven!’ (pdf 550kb) van de journalist, Mensje Melchior, die ik coachte. Het verscheen recentelijk in maart 2009 (wanneer je de pdf opent scroll dan direct omlaag).

Wil je iets drinken? Wil je iets opschrijven?
Vrijwel altijd gaan we zitten in de Veldkeuken. Ik trakteer je graag op koffie of thee en een stuk taart uit het royale (biologische) assortiment!
Wil je iets opschrijven? Je krijgt het opschrijfboekje, handzaam voor al je doelen, bevindingen, besluiten én successen!

Ben je geïnteresseerd?
Klik hier voor het aanbod Wandelcoach Programma’s