Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Opleiding tot Register Wandelcoach®

Uniek in Nederland: Het Coach Bureau biedt de eerste en enige geaccrediteerde Post-Hbo Opleiding tot Register Wandelcoach®. Voor wandelcoaches die verder willen groeien…

Opleiding_Register_Wandelcoach_HildeBackus

Om meteen maar met de deur in huis te vallen: onze Register Wandelcoach® opleiding is er niet voor iedereen.

Deze opleiding richt zich speciaal op de high potential wandelcoach die meer wil halen uit haar of zijn werk als Wandelcoach.

 • Je hebt onze Wandelcoach Opleiding® met succes afgerond.
 • Je wilt je talenten verder ontwikkelen en meer klanten helpen.
 • Je wilt je eigen, uniek wandelcoachstijl verder ontwikkelen.
 • Je beschikt over een afgeronde Hbo-opleiding.

Herken jij je als wandelcoach in het onderstaande?

 • Je wilt je talenten, natuurlijke kracht en eigenheid aanwenden om transformatie teweeg te brengen bij je coachee.
 • Je wilt je eigen stijl en aanpak ontwikkelen en vooral geen standaardmodel uitvoeren.
 • Je zoekt manieren om die eigen stijl laten doordringen in alle haarvaten van je wandelcoaching èn je wandelcoachbedrijf.
 • Je wilt de inspiratie van de natuur gericht zijn werk laten doen. Hoe leg je de verbinding tussen natuur, de vraag waar je coachee mee worstelt en het coachgesprek dat je voert?
 • Je hebt het verlangen om de psychologische processen te doorgronden, zodat je niet alleen op gevoel en eerdere ervaringen vaart. Hoe herken je ze en hoe kun je je coachee ermee verder helpen?
 • Je wilt begrijpen hoe natuur en wandelen zijn effecten bereiken zodat je dat helder kunt uitleggen aan klanten, opdrachtgevers, collega’s, huisartsen enz.
 • Je wilt je naar een hoger deskundigheidsniveau te ontwikkelen door te oefenen met (nieuwe) natuur-, wandelcoach- en fysieke oefeningen.
 • Je bent nieuwsgierig naar vernieuwende inzichten, wilt graag deskundige, gestructureerde begeleiding en goede feedback.
 • Je wilt opvallen in de markt omdat je integer en deskundig bent, en de beste resultaten boekt.
 • Je wilt meer potentiële particuliere klanten, opdrachtgevers en zorgverzekeraars bereiken en interesseren.

Je volgende stap als wandelcoach…

Logo Opleiding Register WandelcoachDe enige officieel erkende Post-Hbo Opleiding tot Register Wandelcoach® staat in het teken van het versterken en verdiepen van de professionele coachhouding en wandelcoachvaardigheden die je in de Wandelcoach Opleiding leerde.

Je ontwikkelt een eigen stijl waarmee je je onderscheidt op de markt en werkt aan het uitbouwen van je wandelcoachbedrijf.

Alle onderdelen komen aan bod en vertalen we in concrete wandelcoach- en natuuroefeningen en oefeningen voor je contactvolle coachhouding naar elke coachee die naast je loopt.

Hier vind je alle informatie over de opleiding tot Register Wandelcoach®

Scroll door de pagina of klik via onderstaande inhoudsopgave direct door naar specifieke informatie:

Wat ga je leren?

Als Register Wandelcoach®:

 • ben je thuis in een ruim en vernieuwd repertoire aan natuur- en wandelcoachoefeningen, kun je inspelen op verschillende situaties in de wandelcoaching en de juiste vragen stellen.
 • weet je soepel de verbinding te leggen tussen de vraag van de coachee, de natuur, het gesprek en de wens voor resultaat.
 • herken je psychologische processen en weet je ze aan te wenden om het beste wakker te maken in de coachee.
 • luister je op hoog niveau en coach je vanuit compassie.
 • reflecteer je op eigen voelen, denken en gedrag en kent je jezelf als wandelcoach.
 • ontwikkel je een eigen visie en stijl en coach je vanuit natuurlijke kracht. Je kunt dit motiveren en communiceren.
 • zie, herken en ervaar je de impact van wandelen in de natuur, kun je het helder motiveren met persoonlijke ervaringen en wetenschappelijke inzichten.
 • bouw je actief aan je Top Wandelcoachbedrijf of ontwikkel je je binnen de organisatie als Wandelcoach.

Vergroot je aantrekkingskracht voor de markt

Als Post-Hbo geregistreerde en gediplomeerde Wandelcoach beschik je over een kwaliteitskeurmerk waarmee je eenvoudig je deskundigheid en vakbekwaamheid aantoont aan klanten en opdrachtgevers.

Iedereen mag zich wandelcoach noemen, maar jij kunt laten zien dat je bewezen competent bent. Daarmee heb je een extra wervende kracht naar de markt toe. Opdrachtgevers, klanten en zorgverzekeraars willen er immers op vertrouwen dat jij een vakbekwame professional bent. Dat laat je zien met de beschermde titel van Register Wandelcoach®.

Met de Opleiding tot Register Wandelcoach® voldoe je aan het beroepsprofiel en de behoeftes van de markt. Steeds meer bedrijven en organisaties zien de meerwaarde van wandelcoachen in de natuur en kiezen voor deze vorm van groene zorg. Ze vinden het daarbij echter wel belangrijk dat een wandelcoach aan het beroepsprofiel voldoet en bewezen vakbekwaam is.

Wat heb je aan coachvaardigheden zonder klanten?

Het kost tijd en inspanning om klanten aan te trekken. We vinden het belangrijk dat wandelcoaches niet alleen het vak leren maar ook ontdekken hoe ze hun wandelcoachbedrijf rendabel kunnen maken. In de opleiding tot Register Wandelcoach® hebben we dan ook ruimte gemaakt voor marketing.

Online marketing werkt goed en dus gaan we daar dieper op in. Maar we vergeten ook offline marketing niet, want genereer je vlot je eerste opdrachten. Met het opwarmen van je netwerk, een goede voorbereiding, een goed verhaal en vooral goede luistervaardigheden kun jij je expertise over het voetlicht brengen.

Je ontdekt hoe en waarin je onderscheidend kunt zijn zodat je niet hetzelfde aanbiedt als andere wandelcoaches. Zo wordt je bedrijf kansrijk en levensvatbaar. Maar wel op een manier die past bij jou als wandelcoach: integer, inhoudelijk, niet schreeuwerig en vooral praktisch toepasbaar en klanten genererend.

Ik sta nu veel sterker in mijn schoenen

Het feit dat de opleiding tot Register Wandelcoach geaccrediteerd is, maakt het helder dat het een kwalitatief goede opleiding is. Ook voor coachees vormt dit een keurmerk dat ze een goed opgeleide coach kiezen. De opleiding is daarnaast evidence based en baseert zich op wetenschappelijke onderzoeken en daadwerkelijke resultaten van coachtrajecten.

Het is een opleiding die je duurzaam leert coachen, in en met de natuur en met zelfcompassie. Dat laatste is een wezenlijk element in de opleiding, een stukje ‘ying’ in onze westerse ‘yang’ maatschappij. Mooi dat juist de zachtheid helend is en ons terug kan brengen bij onszelf.

Vernieuwend vond ik de masterclass van Sander Koole over belichaamde emotieregulatie. Het belang van ons lichaam bij psychologische problemen leert ons op een andere manier coachen. Dit thema was voor mij de rode draad door de opleiding en elke les opnieuw werd dit door Hilde uitgedragen als zij met ons buiten een oefening deed.

Ik sta nu veel sterker in mijn schoenen, weet waarom bepaalde technieken werken en ga verder op dit compassievolle pad. Ik heb een gedegen opleiding waarop ik kan terugvallen, dat geeft me houvast en de zekerheid dat ik anderen kan helpen.

Viola Poppe | BinnenBuiten Advies

.

Het programma

In de opleiding komen alle onderdelen voorbij die van belang zijn voor het doorgroeien naar een Register Wandelcoach®: wandelen en coachen, de natuur en het lichaam, psychologische processen, je persoonlijke ontwikkeling en je onderneming neerzetten en/of de ontwikkeling binnen je organisatie.

Het programma bestaat uit 8 dagen: 6 opleidingsdagen en 2 dagen in de Oefentuin (oefenen en supervisie). Je oefent met je proefklanten, je ontwikkelt nieuwe gewoonten, je wandelt dagelijks, je leest literatuur en schrijft reflectieverslagen.

Ga je voor het erkende Post-Hbo-diploma en als je wilt de 90 PE-uren van de NOBCO? Dan doe je ook de kennistoets en het praktijkexamen.

Dag 1

Ontwikkel je krachtige en onderscheidende Wandelcoachstijl
Ontdek je talent en de betekenis voor jouw stijl van wandelcoachen
.

 • Ontdek je talent en de betekenis voor jouw stijl van wandelcoachen.
 • Leer werken met de Talententest.
 • Welke waarden drijven je en hoe beïnvloedt dit je stijl?
 • Hoe communiceer je jouw unieke wandelcoach-stijl naar potentiële coachees en opdrachtgevers?

Dag 2

Psychologie en de Natuur
Leer hoe de natuur je helpt
.

 • Welke psychologische processen spelen er bij coachees (en bij jou)? Wat leren we van de natuur?
 • Leer luisteren op 5 niveaus en vergroot je vermogen tot zelfreflectie en begrip van je coachee.
 • Ontwikkel een persoonlijk stappenplan passend bij jouw stijl hoe om te gaan met blokkades.
 • Leer hoe de natuur je helpt je coachee te begeleiden bij weerstanden en belemmerde emoties.

Oefentuin 1: Oefenen, Supervisie & Intervisie
In de Oefentuin kom je samen om onder begeleiding te oefenen, je bereidt je gericht voor. We nemen deelvaardigheden onder de loep, microcoaching, je doet wandelcoach-oefeningen onder begeleiding en je bespreekt je casuïstiek. Deze dagen staan onder leiding van Tineke Franssen, doorgewinterde wandelcoach en erkend supervisor. Er is ruimte voor alle vragen op het gebied van wandelcoaching en je persoonlijke ontwikkeling. NB: In de Oefentuin gaan we niet in op de bouw van je bedrijf en marketing onder het motto: eerst je vak onder de knie hebben, dan verkopen. De Oefentuindagen vinden ook plaats in Amelisweerd en duren van 10.00-15.00 uur.

Dag 3

Transformerende Wandelcoaching
Help je coachee bij het maken van keuzes en gedragsverandering
.

 • Ontdek de onmisbare fase die leidt tot nieuwe keuzes en gedrag van je coachee.
 • Help je coachee met de 7 transformerende vragen (+ 3 cruciale oefeningen).
 • Zie de transformaties in de natuur en hoe dit je coachee kan helpen.

Dag 4

Verrijk je oefeningenrepertoire in de natuur
Ontdek het effect van lichaam op psyche
.

 • Pas nieuwe lichaamsgerichte oefeningen in de natuur toe voor rust, bezinning en verandering.
 • Leer een scala aan nieuwe wandelcoach-oefeningen waarmee coachees hun mildheid, kracht en helderheid ervaren zodat ze keuzes maken die hen verrijken.
 • Stel je persoonlijke Toolkit samen, passend bij jouw Wandelcoachstijl.

Oefentuin 2: Oefenen, Supervisie & Intervisie
Zie de eerdere informatie bij Oefentuin 1 hierboven.

Dag 5

Offline marketing
Word onweerstaanbaar voor klanten en opdrachtgevers
.

 • Analyseer je netwerk met behulp van een praktische tool. Leer hoe je je netwerk benadert zodat je het durft en ook echt doet.
 • Sta zelfverzekerd voor het vak van Wandelcoach. Ken de betekenis van wandelend coachen en genereer klanten.
 • Sta voor je talentvolle en onderscheidende stijl. Verstevig je herkenbaarheid en zichtbaarheid en word onweerstaanbaar voor klanten en opdrachtgevers.
 • Ontwikkel je marketingactie-plan van aanpak: pas integere marketing blijvend toe en houd de stroom van klanten op peil.

Dag 6

Bouw hands-on aan je bedrijf
Ontwikkel je persoonlijke succesformule
.

 • Heb baat bij alles wat je nu geleerd hebt over je jezelf en je stijl en start daarmee je eigen marketing.
 • Je ontwikkelt je persoonlijke succesformule en ontdekt hoe je, afgestemd op jou, door kan pakken met je wandelcoachbedrijf. Voorbij de opstartfase en de kinderziektes zie je dat het vooral gaat om doen.
 • Maak de stap die alle marketeers vergeten waardoor je nu niet meer hoeft te stagneren in je marketing.
 • We zoomen nauwkeurig in op een (jouw!) website die werkt. Je voert je aanpassingen meteen door.
 • Werk je binnen een organisatie? Leer hoe je collega’s, directie, cliënten warm maakt.

.

Ik wandelcoach nu op een dieper niveau

De Register Wandelcoach opleiding start met het verder onderzoeken wie ik als wandelcoach ben, wat mijn persoonlijke wandelcoachstijl is. Wie ben ik, wat neem ik mee, wat zijn mijn waarden, waar sta ik achter? Hoe vertaal ik dat naar mijn stijl én hoe vertel ik het mijn klanten. Daar kregen we prachtige oefeningen voor en ik ben er helemaal ingedoken, ik wilde dat echt van mezelf ontdekken. Voor je het weet denk je dat je een kopie van andere coaches moet zijn. Nu is het mooi om te zien hoe anders, hoe eigen we allemaal zijn.

Tegelijkertijd verdiepen we ons op terugkerende lastige emoties, patronen. We deden ervaringsoefeningen, die heel effectief zijn bij mijn coachees. Dat merk ik nu al! Ze durven pijn meer in de ogen te kijken, dieper te gaan en gaan daarbij anders met hun emoties om. Zo ontstaat er echte transformatie. IJs smelt. Prachtig.

De natuur speelt mee en leeft het voor. Door die verdiepingsslag wandelcoach ik op een dieper niveau. Ik vind het mooi dat je je op deze manier kunt onderscheiden en dat opdrachtgevers als het gaat om preventie en curatie geïnteresseerd zijn in het vergoeden van de trajecten.

Agnes Kleinsmit | Groenmotief Coaching

.

Het examen en Post-Hbo Diploma Register Wandelcoach®

Het Coach Bureau heeft als enig opleidingsinstituut de erkenning als officiële, geaccrediteerde Post-Hbo Opleiding tot Register Wandelcoach®.

Wat moet je doen om je Post-Hbo diploma Register Wandelcoach® te behalen?

Hiervoor maak je de online kennistoets en geef je een demonstratie van een coachwandeling. Een toetser en tevens ervaren wandelcoach bekijkt je prestaties.

Als je slaagt ontvang je het post-Hbo diploma Register Wandelcoach®, mag je de beschermde titel van Register Wandelcoach® voeren en word je opgenomen in het Abituriëntenregister, dat wordt bijgehouden door CPION, het Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland.

Als je niet meedoet aan het examen ontvang je het certificaat van deelname, mits je aan de aanwezigheidsverplichting, opdrachten en eis tot actieve deelname hebt voldaan. Je ontvangt dan echter geen diploma en wordt ook niet opgenomen in het Abituriëntenregister.

Feestelijke diploma-uitreiking

Tot 2 weken na de afronding van de opleiding heb je tijd om je kennis- en praktijktoets te doen. Van de diploma-uitreiking maken we uiteraard een feestje!

.

Wie zijn je trainers?

Drs. Hilde Backus

Senior trainer en oprichter

Hilde is wandelcoach en Registerpsycholoog NIP/ Arbeid & Organisatie. Ze schreef het wandelboek ‘Op weg naar plezier in je werk’ en coachte bijna 700 mensen. Na haar studie Psychologie volgde zij o.a. de Bewustzijnstraining bij de School voor Zijnsoriëntatie en opleidingen in wandelcoachen en provocatief coachen. Hilde publiceert regelmatig artikelen, wordt vaak geïnterviewd en werkt nu aan haar nieuwe boek.

Anderen over Hilde
“Door haar positieve aanpak moedigt ze aan stappen te zetten. Haar ervaring, kennis en enthousiasme spatten er van af. Ze is inspirerend, gedreven, consequent niet oordelend en ze heeft humor. Hilde heeft alle aandacht voor je, zowel in de groep als individueel, en verbindt vloeiend en doelgericht persoonlijke drijfveren en talenten aan zakelijke kansen. Een bijzondere combinatie die er voor zorgt dat je ambities concreet en realistisch worden.”

Tineke Franssen

Senior trainer, supervisor en wandelcoach

Tineke is geregistreerd supervisor bij de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching (LVSC) en Registercoach. Ze werkte met meer dan 350 managers en professionals binnen verschillende organisaties. Ze focust op aanwezige talenten en de (kleine) stappen die gezet kunnen worden om in beweging te komen richting het gewenste resultaat. Tineke wandelt ook met teams in het kader van teamcoaching en teambuilding.

Prof. Dr. Sander Koole

Hoogleraar Klinische psychologie, VU

Naast hoogleraar Klinische psychologie bij de faculteit Gedrags- en bewegingswetenschappen is Sander hoofd van het Emotielab bij de VU. Hij houdt zich bezig met vraagstukken zoals hoe we vruchtbaar kunnen omgaan met emoties, en welke rol ons lichaam maar ook de natuur daarin spelen. Zijn team voert tevens boeiende onderzoeken uit, waaronder het grootste onderzoek naar natuur en gezondheid van dit moment.

Drs. Anneke Dekkers

Marketingcoach en -trainer

Anneke gidst zelfstandig professionals zodat ze niet langer hoeven te worstelen met hun marketing. Hoe? Door keuzes te maken en actie te ondernemen op een manier die bij je past. Anneke heeft ruim 20 jaar ervaring in coaching en training in offline- en online marketing. Ze volgde marketingopleidingen, workshops en congressen bij o.a. Sean d’Souza, Eelco de Boer, Tonny Loorbach, Laura Babeliowsky, Brigitte van Tuijl, Bryan Harris, Jeanna Gabellini, Lisa Sasevich en Beth Grant. Haar aanpak is vrolijk, to the point en altijd gericht op wat jou helpt je volgende stap te zetten.

.

Handvatten om mijn wandelcoachbedrijf succesvol te maken

De meerwaarde van de opleiding tot Register Wandelcoach is dat je wordt gestimuleerd om na te denken over je eigen onderscheidende coachingsstijl en de doelgroep waar je je op wilt richten. Als aanvulling hierop kregen we twee dagen marketingonderwijs door Anneke Dekkers en maakten we een marketingplan waardoor de stappen naar een eigen goedlopend coachingsbedrijf steeds concreter werden. Wat ik echt vernieuwend vond was dat er ruim aandacht was voor compassievol coachen. Dit onderdeel heeft mij veel gebracht voor het begeleiden van coachees met heftige emoties. Ik ben ook heel erg blij met de vragen en oefeningen om een transformatie bij de coachee te laten ondergaan, ze werken echt goed en de coachee heeft er zoveel aan.

De opleiding had ook twee extra opleidingsdagen met nieuwe oefeningen en intervisie. Heel erg leerzaam: door zelf te oefenen, anderen te zien oefenen en door de intervisie kom je tot nieuwe inzichten.

Al met al heb ik nu meer verdiepende coachingsvaardigheden en meer vertrouwen en handvatten om mijn eigen wandelcoachbedrijf succesvol te maken!

Laetitia Hartman | De Groeituin Wandelcoaching

.

Wat ontvang je in de vervolgopleiding tot Register Wandelcoach®?

Je ontvangt:

 • 6 Opleidingsdagen met persoonlijke begeleiding wordt door Hilde Backus, Top Wandelcoach, psycholoog en ervaren wandelcoachopleider, en ander specialisten uit het veld. De dagen zijn van 10.00-17.00 uur.
 • 2 dagen Oefentuin waarop je wandelcoachoefeningen oefent en supervisie ontvangt van Tineke Franssen, Top Wandelcoach en erkend supervisor. Ook kun je eigen cases inbrengen. Deze dagen (10.00-15.00 uur) bereiden je voor op het officiële examen.
 • Professionele, constructieve feedback op je reflectieopdrachten, waarmee je nieuwe leerervaringen opdoet.
 • Nieuwe, bruikbare en helder toepasbare natuur- en wandelcoachoefeningen waarmee je klanten begeleidt naar hun resultaten.
 • Lichaamsgerichte oefeningen die het lichaam krachtiger en milder doen voelen.
 • Diepgaande persoonlijke ontwikkeling waarmee je een doorleefde en volwassen coachhouding ontwikkelt: de houding van de Register Wandelcoach®.
 • Je ontwikkelt je succesvolle wandelcoachbedrijf samen met ervaren marketinggids Anneke Dekkers. Ze zet je aan het werk en geeft persoonlijke feedback op je stappen naar meer klanten en meer winst.
 • Literatuur waarmee je je kennis en inzichten over natuur, coaching, psyche en compassie en levenskunst verdiept.
 • Bruikbare, heldere en ondersteunende checklists.
 • Overheerlijke lunches, koffie/thee/sap en lekkers op de prachtige locatie Amelisweerd.
 • Feestelijke diploma-uitreiking van je Post-Hbo diploma tot Register Wandelcoach® na het positief afsluiten van het examen.

Kwaliteit en erkenningen

Registratie en accreditatie bij het CPION
Door onze registratie en accreditatie bij het CPION (Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland) krijg je na het succesvol afleggen van de kennis- en praktijktoets een volwaardig Post-Hbo-diploma. Ook word je opgenomen in het Abituriëntenregister. Dat geeft je als wandelcoach een streepje voor bij cliënten en opdrachtgevers.

NOBCO-waardering: 90 PE-uren
Ben je lid van de NOBCO? Dan ontvang je 90 PE-uren voor je ontwikkeling als coach als je de kennistoets en het praktijkexamen met succes doorloopt.

Geregistreerde Onderwijsinstelling
Het Coach Bureau staat met de Wandelcoach Opleiding geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) en voldoet dus aan de strenge Europese richtlijnen voor onderwijsinstellingen.

BVGZ
De Wandelcoach Opleiding is erkend door de Beroepsvereniging van Groene Zorgprofessionals (BVGZ).

NRTO
Het Coach Bureau is lid van de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen en De Wandelcoach Opleiding heeft het NRTO-keurmerk voor hoog gekwalificeerde en gevarieerde educatie.

Registerpsycholoog NIP
Hilde Backus is als Psycholoog NIP opgenomen in het Register Arbeid en Organisatie van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Dat borgt vakbekwaamheid, kwaliteit en permanente educatie.

NOLOC Erkend loopbaanprofessional
Bij Noloc is Hilde Backus erkend loopbaanprofessional. Het Noloc toetst op groei, zorgvuldigheid, kwaliteit en deskundigheid.

.

Klantenkring uitbouwen nu een stuk makkelijker

Nadat ik in 2015-2016 de Wandelcoach Opleiding had gevolgd, kon ik mijn vak als relatie-en gezinstherapeut en mijn passie voor de natuur perfect met elkaar combineren. Ik leerde coachen met compassie maar ook op resultaat, hoe de natuur mijn coachees kan helpen en hoe ik mijn bedrijf in de markt kon zetten.

Toen Hilde de vervolgopleiding tot Register Wandelcoach aankondigde stond ik dan ook vooraan in de rij om mij aan te melden.

Het is een pittige opleiding, waarin meer van je verwacht wordt. Je kunt die groei laten zien in oefeningen met je (proef)klanten, waarbij Hilde en Tineke op een fijne manier nuances aanbrengen zodat je weer verder groeit om een completer wandelcoach te worden.

Ook kreeg ik mijn eigen marketingstijl goed duidelijk en hoe ik die kan gebruiken om vriendelijke marketing uit te voeren en uit te stralen. Wat een genot om dit op een manier te doen die ik ook leuk vind! Mezelf ‘verkopen’ vond ik altijd vreselijk, daardoor was het moeilijk om mijn klantenkring verder uit te bouwen. Dat is nu een stuk makkelijker geworden!

John Steeman | Relatiewandelcoaching.nl

.

Duur & data van de opleiding

De vervolgopleiding tot Register Wandelcoach duurt zes maanden. De eerstvolgende editie start in januari 2019. De trainings- en oefentuindagen vinden altijd plaats op vrijdag.
De data voor deze editie zijn vrijdag 11 januari, 8 februari, 8 maart (Oefentuin), 22 maart, 5 april (Oefentuin), 10 mei, 7 juni en 21 juni 2019.

Groepsgrootte

Het aantal deelnemers is maximaal 12 per groep. De ervaring leert dat dit een mooie groepsgrootte is: er is alle tijd en ruimte voor individuele aandacht door de trainers en coaches, maar de groep is ook groot genoeg voor onderlinge support.

Waar?

De Wandelcoach Opleiding vindt plaats binnen en buiten op de prachtige landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen ten Oosten van Utrecht. De locatie is goed bereikbaar met ov en auto. Vanaf Utrecht CS doet de bus er 10 minuten over. Dan loop je nog 10 minuten. Er is een ruime parkeerplaats.

Logeren op het landgoed
Kom je van ver? Wil je vroeg opstaan, fileleed voorkomen en op tijd komen op de trainingsdagen? Dat kan! In het hostel Stay-Okay Bunnik op het landgoed kun je goedkoop een voorovernachting boeken in het groen.

Wat is je investering?

Je investering voor De Register Wandelcoach Opleiding bedraagt € 3750 (vrij van btw*)

Dat is inclusief:

 • persoonlijke feedback op je ontwikkeling
 • 6 trainings-/coachingsdagen op locatie
 • 2 Oefentuindagen op locatie (oefeningen en supervisie)
 • heerlijke lunches, koffie/thee/sap, lekkers
 • verschillende boeken en checklists

De examenkosten bedragen € 450 (vrij van btw*)

Alleen wanneer je slaagt voor dit examen kun je officieel Erkend Register Wandelcoach® worden en opgenomen worden in het Register van de Abituriënten.

* Door onze CRKBO-erkenning kunnen we De Register Wandelcoach Opleiding en het examen btw-vrij aanbieden en bespaar je 21% op de opleidingskosten. Als erkende opleiding zijn de kosten van De Register Wandelcoach Opleiding en het examen fiscaal aftrekbaar als scholingskosten.

.

Mijn wandelcoachbedrijf is geüpgraded!

“Doe je mee als er een vervolg komt op de eerste wandelcoachopleiding?”, vroeg Hilde mij. Ik zei zonder enige aarzeling Ja, want ik wilde graag vakinhoudelijke verdieping, verankering van mij als wandelcoach, meer (natuur)tools voor coaching en marketingvaardigheden ontwikkelen.

De Register Wandelcoachopleiding heeft mij dit allemaal gebracht. Nog meer zelfs: plezier en vertrouwen in mijn vak – hoe mooi is dat!?

In de opleiding zit een gedegen, duidelijke opbouw. Je gaat aan de slag met je sterke punten, waarden, talenten, overtuigingen en levenslessen. Mijn wandelcoachstijl heeft daardoor een duidelijk gezicht gekregen. Wie ik ben als wandelcoach is sterker geworteld, en dat draag ik met plezier naar buiten uit.

Psychologische kennis en natuur- en lichaamsgerichte oefeningen hebben mij geleerd om op een andere manier te kijken naar pijn en emoties, en hoe ik coachees kan helpen daarmee om te gaan. Het is prachtig om te zien wat zich dan mag ontwikkelen bij coachees!

Als trainers geven Hilde en Tineke ieder op hun eigen unieke wijze vorm aan de opleiding. Hilde brengt op enthousiaste, rustige wijze haar grote kennis en kunde over, helder en met liefde voor het vak. Tineke begeleidde ons met intervisie en oefeningen in de proeftuinen, op vriendelijke en gestructureerde wijze leiding, heel natuurlijk en kernachtig.

Naast het vakinhoudelijke deel heb ik een marketingstijl ontwikkeld die bij mij past en marketingplannen gemaakt waar ik direct mee aan de slag kan. Mijn wandelcoachbedrijf is geüpgraded!

Louise Lindeboom | Lindeboom Wandelcoach

.

Veelgestelde vragen

We hebben de meest gestelde vragen hieronder op een rijtje gezet. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Mail dan je vraag naar mail@coachbureau.nl, je krijgt altijd snel een reactie.

Wat is het verschil tussen de Wandelcoach Opleiding® en de Opleiding tot Register Wandelcoach®?

De Wandelcoach Opleiding® is een volwaardige post-hbo opleiding van 6 dagen en geeft je een stevige en professionele basis voor jouw loopbaan of bedrijf als Wandelcoach. De Opleiding tot Register Wandelcoach® van 8 dagen is een verdiepende opleiding voor high potential wandelcoaches die de volgende stap willen maken. Zij beschikken over een afgeronde hbo-opleiding en hebben de Wandelcoach Opleiding® al met succes afgerond. Wanneer je beide opleidingen hebt gevolgd en het examen van de Opleiding tot Register Wandelcoach® hebt gehaald ben je erkend Register Wandelcoach®. Dit is een beschermde titel.

Ik heb al elders een wandelcoachopleiding gevolgd, kan ik instromen?

Er is vooralsnog geen vrijstelling mogelijk voor de Vervolgopleiding (die samen met de Wandelcoach Opleiding de Opleiding tot Register Wandelcoach® vormt). Het is een specifieke opleiding. Ook ervaring als wandelcoach leidt niet tot vrijstelling, gezien de specifieke werkwijze, aanpak en uitgangspunten.

Ik volgde de Wandelcoach Opleiding®. Wat ga ik nu extra leren in de Opleiding tot Register Wandelcoach®?

Je ontwikkelt je krachtige, persoonlijke en professionele stijl van wandelcoachen, kent en herkent psychologische processen bij je coachee en bij jezelf en in verbinding met de natuur, leert transformatie te weeg te brengen, kan nieuwe wandelcoach- en lichaamsgerichte oefeningen soepel inzetten en oefent dit onder supervisie. Je ontwikkelt je tot Register Wandelcoach® en geeft je Top Wandelcoachbedrijf verder vorm.

Wat moet ik doen om het examen te halen?

Je bent alle dagen aanwezig en actief in de opleiding, je maakt al je opdrachten en ontwikkelt je professionele wandelcoachhouding door zelfreflectie, oefening, supervisie en onderlinge uitwisseling. Het examen bestaat uit een online Kennistoets en een Coachwandeling waarin je je coachvaardigheden en –houding toont.

Aan welke eisen moet ik voldoen om deel te nemen aan de opleiding tot Register Wandelcoach?

Je volgde met succes de Wandelcoach Opleiding® en hebt een afgeronde Hbo-opleiding. Je hebt intussen ervaring opgedaan als wandelcoach.

Ik wil me aanmelden. Hoe gaat de aanmelding in zijn werk?

Vraag de Vragenlijst en het Inschrijfformulier aan en vul beiden in. Als je ze alle twee hebt ingevuld ontvang je onze bevestiging, praktische info en de factuur. Na betaling van de factuur ontvang je een boek, voorbereidende wandel-oefeningen, en de uitnodiging voor de eerste dag. Soms hebben we na het lezen van je antwoorden in de Vragenlijst een telefonisch gesprek voor aanvullende info. We bellen je dan vlot.

Hoe kan ik betalen?

Na inschrijving ontvang je een digitale factuur. Wil je in termijnen betalen? Dat kan ook. Geef het aan op het Inschrijfformulier.

Wat zijn de leverings- en annuleringsvoorwaarden?

We volgen de Algemene Voorwaarden Consumenten voor Particulier Onderwijs en OpleidingenAlgemene Voorwaarden Beroep en Bedrijf voor Training en Opleiding, de Gedragscode van de NRTO en de Beroepscode NIP.

Hoe gaan jullie om met vertrouwelijke informatie?

Met alle informatie die door of over cursisten/deelnemers verstrekt wordt, vooraf of tijdens de opleiding/sessies, en waarvan verwacht kan worden dat deze informatie vertrouwelijk van aard is, zal door Het Coach Bureau, haar medewerkers, docenten, cursisten/deelnemers vertrouwelijk worden omgegaan.

Daarnaast voldoen al onze processen aan de AVG-wetgeving, en gaan wij dus ook op een verantwoorde manier om met informatie en data die wij via onze website verkrijgen.

Is er een klachtenregeling?

Het Coach Bureau hanteert een interne klachtenregeling en kan een beroep doen op de Geschillencommissie Particuliere Onderwijsinstellingen van NRTO.

Hoe is de markt voor wandelcoaches?

Er zijn extreme ontwikkelingen in de wereld. In onze wereld…

 • die steeds technischer en afstandelijker wordt,
 • waarin het aantal prikkels en de 24/7 uurs-bereikbaarheid toeneemt,
 • waarin we zelf verantwoordelijk zijn voor ons geluk en falen,
 • waarin we een ‘plicht’ hebben tot gelukkig zijn,
 • waarin een enorme hoeveelheid aan keuzemogelijkheden is,
 • met eisen om te excelleren in werk en leven,
 • waarin angst toeneemt…

…nemen de psychische druk, stress en uitval in werk en leven toe.

De natuur is een onontbeerlijke plek om op adem te komen, tot rust te komen, te herstellen en in balans te komen of te blijven. De wandelcoach zal er in toenemende mate een rol in spelen gesteund door wetenschappelijke onderzoeken.

We doen er alles aan dat je succesvol wordt als Wandelcoach. Je niche, je persoonlijkheid, je professionele presentatie, de tijd en energie die je aan de ontwikkeling van je bedrijf geeft en je resultaten beïnvloeden de mate van succes.

Achtergrondinformatie:

Wil je je aanmelden voor de opleiding tot Register Wandelcoach?

.
Vul dan hieronder je naam en e-mailadres in om je inschrijving te starten. Je ontvangt dan direct automatisch een e-mail met meer informatie en een link naar ons officiële inschrijfformulier.

Let op: je kunt de opleiding tot Register Wandelcoach alleen volgen als je onze Wandelcoach Opleiding succesvol hebt afgerond en over een afgeronde Hbo-opleiding beschikt. Twijfel je of je in aanmerking komt, of heb je andere vragen? Stuur dan een mailtje naar mail@coachbureau.nl.

We gaan vertrouwelijk met je gegevens om en in geen geval delen we je gegevens met derden.

Opleiding tot Register Wandelcoach
dit veld niet invullen s.v.p.

.